Magento

1. Home
  2. Kennisbank
  3. Koppelingen
  4. Magento
Met de Magento extensie synchroniseer je je klanten en nieuwsbrief aanmeldingen met je Inboxify account. De extensie voegt een extra onderdeel aan je Magento adminstratie toe waarmee je klanten en nieuwsbrief aanmeldingen naar je BudgetMailer lijst kunt exporteren en contacten vanuit Inboxify naar je web shop kunt importeren. Na succesvolle synchronisatie worden de gesynchroniseerde contacten in dit onderdeel weergegeven. Indien ingeschakeld plaatst de extensie tevens een aanmeldformulier in je webshop en een mogelijkheid voor klanten om zich aan te melden via hun eigen account. Nieuwe aanmeldingen worden direct aan je Inboxify lijst toegevoegd.

Magento-versie

De extensie werkt met Magento Community Edition 1.6 of hoger.

Installatie

Je kunt de extensie installeren via de volgende URL: http://www.magentocommerce.com/magento-connect/professio-budgetmailer-integration.html
Het gaat hier om de extensie voor BudgetMailer, de voorganger van Inboxify. Deze extensie is echter 100% compatible met Inboxify en kan gebruikt worden totdat de extensie voor Inboxify vrijgegeven is.
Zorg er voor dat je na de installatie even uitlogt en opnieuw inlogt in je Magento administratie.

Configuratie

Voordat je de extensie kunt gebruiken heb je je API- en geheime sleutel nodig. Je vindt je API-sleutel door in te loggen in Inboxify en naar Mijn gegevens>Account te gaan. Hier kun je tevens je geheime sleutel opslaan. Voer vervolgens de volgende stappen in je Magento administratie uit om de extensie te configureren:
  1. Ga naar System>Configuration
  2. Klik aan de linkerkant onder Customers (of Klanten) op de link BudgetMailer
  3. Verander bij API-eindpunt de waarde https://api.budgetmailer.com/ in https://api.inboxify.nl/ (vergeet de “/” aan het einde niet)
  4. Voer onder API bij API-sleutel je API-sleutel en bij Geheime sleutel je geheime sleutel in en klik op de knop Save config
  5. Als je API-sleutel en geheime sleutel correct zijn, dan krijg je hier melding van en worden je lijsten uit Inboxify opgehaald. Selecteer onder Algemeen bij Lijst de lijst die je wilt koppelen
  6. Klik op de knop Save config om de geselecteerde lijst op te slaan
Tip! Om eventuele conflicten te voorkomen is het verstandig om voor je configuratie onder Geavanceerd de front-end output uit te schakelen. Na configuratie kun je dit weer inschakelen en eventueel de standaard Magento nieuwsbriefmodule via System>Configuration>Advanced>Advanced uitschakelen.
Naast de configuratie in Magento is het verstandig om Inboxify zo in te stellen dat je double opt-in voor aanmeldingen via je webshop vereist. Dat doe je als volgt:
  1. Log in in BudgetMailer en ga naar Mijn gegevens>Account>API-gegevens
  2. Selecteer bij Bevestigingsmail voor aanmeldingen de taal van de bevestigingsmail of selecteer hier dat je je eigen bevestigingsmail instelt via Triggers>Bevestigingen
  3. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen

Gebruik

Na installatie en succesvolle configuratie kun je met de extensie aan de slag. Log hiervoor in op je Magento administratie en ga naar System>Import/Export>BudgetMailer. Je ziet hier drie knoppen staan. We lichten de knoppen hieronder kort voor je toe.

Exporteer Klanten

Met deze knop exporteer je al je geregistreerde klanten vanuit Magento naar je Inboxify lijst.

Exporteer ongeregistreerde klanten

Naast het exporteren van geregistreerde klanten is het met deze knop mogelijk om ongeregistreerde klanten naar je Inboxify lijst te exporteren.

Exporteer nieuwsbrief aanmeldingen

Met deze knop exporteer je al je nieuwsbrief aanmeldingen vanuit Magento naar je Inboxify lijst.

In dit artikel